Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 18.04.2024, 11:09

Комунальний заклад "Великознам'янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3"

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

16:41
Профорієнтація 9 клас, 10 клас

Виберіть собі роботу до душі,

і вам не доведеться працювати

жодного дня у своєму житті.

Конфуцій

Підготовкака дітей до вибору своїх майбутніх професій - одне з основних завдань освітніх установ. Тому місячник професійної орієнтації не оминув учнів 9 та 10 класів Великознам’янської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3, які вже не вперше бувають на екскурсії в м. Енергодар, але кожного разу, як вперше.

Метою нашої екскурсії було ознайомлення зі світом професій на АЕС та з професією пожежного-рятівника. Попереду найважливіший вибір у житті – вибір професії.

Завдячуючи туристичному агентству ПП Іващенко, школярі відвідали інформаційний центр ВП ЗАЕС та державну пожежно-рятувальну частину №13.

Початок екскурсії відбувся в інформаційному центрі ЗАЕС, де фахівець розповіла про атомну енергетику України, дала повну та об’єктиву інформацію про діяльність електростанції.

Ми раніше бували  на  оглядовій екскурсії навколо Запорізької АЕС, а  цієї зими  навіть  потрапили на територію атомної ( оглядали охолоджувальні споруди), ніби про все дізналися, але нас знову чекав сюрприз: тренажерний зал. Хтось подумає про спортивні тренажери, але ні. Саме тут  проходять загальностанційні протиаварійні тренування.  Кожен для себе зробив висновок: що без знань, умінь та навичок на АЕС працювати не можна: доля багатьох людей залежить від цього.

Далі учні вирушили на екскурсію до  пожежної частини. Команда рятувальників зустріла привітно. І знову нас чекала несподіванка: розповідав про роботу пожежного   та знайомив  із сучасними автомобілями, які при потребі швидко виїжджають на місце пожежі, випускник нашої школи Вареник  Віктор Вікторович. Діти  з неабияким зацікавленням слухали розповідь , розглядали  пожежно-рятувальне обладнання та спорядження, яке є на озброєнні частини.

Проте найбільше задоволення отримали від того, що їм дозволили навіть випробувати себе в ролі пожежника: приміряли спорядження та гасили уявну пожежу.

А потім було захоплююче видовище: Віктор Вікторович показав майстер-клас, на штурмовій пожежній драбині піднявся на другий поверх багатоповерхівки.

Після побаченого і почутого кожна дитина зробила висновок щодо важливості  професії «пожежний-рятувальник».

 

Всі розуміють, що вибір професії — це справа не одного дня. Головне, що покладений початок, а вдалий вибір залежить від кожного з майбутніх абітурієнтів.

 

 

 

 

Переглядів: 535 | Додав: I_Sergeevna | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
uCoz